M.E.M.S.
Weer even een update, voordat het echte werk gaat beginnen hier! Induction is bijna over, morgen beginnen de lessen! Het klinkt misschien raar, maar ik kijk er naar uit om met school te beginnen. Induction was heerlijk, maar het is fijn om nu straks een vast ritme te hebben.
Afgelopen maandag gingen we met ons huizen, en twee andere huizen, Sunley en Morganic op kamp! Vreselijke verhalen gingen eraan vooraf; neem oude kleren mee, want je zult ze na kamp niet meer kunnen dragen, het wordt steenkoud, het eten is slecht, het regent 27/4. Na drie uur voorin de bus te zitten (met extra beenruimte en een gigantisch raam) kwamen we aan. We sliepen in een gigantische schuur, met drie delen. Links stonden twee gigantische tenten (soort partytenten), waar we met 15 meisjes sliepen en rechts voor de jongens. In het midden was een deel met superveel tafels etc en een keuken, douches. Vorig jaar mochten ze niet douchen op kamp, dit jaar mocht het wel. De meeste mensen kozen ervoor om toch niet te douchen, omdat als je terug komt, je de communal showers extra waardeert.
De eerste avond deden we spelletjes met de hele groep en om 22.00 uur moest iedereen al naar bed. Ze zorgen er goed voor dat je daar niet uitgeput raakt. In mijn groep waar ik alle activiteiten mee doe, zit o.a. Diana, een vietnamees meisje uit Norwegen (ook uit Powys) en Emily, een Nederlands meisje uit Zwitserland. Elke dag was verdeeld in activiteiten in de ochtend en de middag. Dinsdagochtend gingen we golfsurfen, echt de meest geweldige sport ooit. We kregen beginnersboards, dus opstaan ging al best snel en ik kon ook blijven staan totdat het te ondiep was. Echt een enorme kick geeft dat! Awesome ^ ^.
In de middag zouden we Environmental Activities hebben; de boer helpen met van alles, maar hij was er niet, dus hebben we spelletjes gedaan. 's Avonds was er een bonfire in een barn, omdat het regende. Op woensdag was het supermooi weer, strakblauwe lucht. Gelukkig maar, want we gingen de Cavra walk doen (cavra is een service in de college, waarbij je veel hikes gaat doen en EHBO etc. leert.). In andere woorden: we gingen 7 uur wandelen langs de kust, echt supermooi. Het was wel vermoeiend, ik wil het me niet voorstellen in de regen... Die avond was er weer een bonfire, alleen nu buiten. Elke nationaliteit ging hun volkslied zingen, echt leuk om te horen. Wij Nederlanders hebben een couplet van het Wilhelmus gedaan en zijn toen overgegaan op Zie Ginds Komt De Stoomboot, hehe.
De laatste ochtend gingen we coasteering. Dat houdt in dat je in een wetsuit, oude, vieze schoenen en met een helm langs de kliffen zwemt/klimt en er vanaf springt. Zo had je de 'wall of death', een stuk stijle rots, waar je dan naar beneden moest rennen en daarna viel je in het water. In tegenstelling tot het surfen, was dit echt supersuperkoud, maar wel heel vet. In de middag hadden we nog initiative games, deel van de induction van EMC (extra mural centre), waar je allerlei sporten leert, zoals klimmen, kajakken, pijl en boog etc. en dat daarna aan kinderen en groepen die het college bezoeken leert.
De sfeer die er in kamp hing was echt geweldig! Er waren ook mensen die met long faces aan tafel zaten, maar het is maar net wat je er zelf van maakt. Zolang je er energie en plezier instopt, krijg je het er ook weer uit.
Vrijdag was nog even stressvol, want we moesten onze activiteiten en de service kiezen! Ik had besloten om m.e.m.s. op nummer 1 te zetten, maar met mij waren er nog 60 eerstejaars. Daarom moesten we een application invullen, voelde net als het selectieproces voor UWC ;-).
De volgende ochtend kregen we onze keuze te horen...
EN IK HEB M.E.M.S! Ze konden maar 12 mensen kiezen, dus ik heb echt suuuupergeluk dat ik ertussen zit. Ik zal even kort vertellen wat het inhoudt: het is een service die heel veel met het milieu te maken heeft, en dan vooral met de kust en de zee. In het eerste jaar gaan we superveel duiken om 3 Padi diploma's (internationaal herkend) te halen: Open Water, Advanced en Rescue Diver, en een extra uitbreiding op open water, waarbij je leert navigeren onderwater, en dingen opmeten. Voor de rest doen ze projecten met verandering van de kust en ze groeien lobsters, die ze later uitzetten in de zee (dat deel wordt altijd belachelijk gemaakt door andere mensen). De service is pas een jaar oud, dus je kan superveel nieuwe projecten opzetten nog, het is niet helemaal volgepland. En het leek me superleuk, omdat ik nog nooit iets met het milieu bewust gedaan heb (behalve misschien 'schone school Broklede' maar dat werkte niet echt :P). Dus ik ben benieuwd, woensdag gaan we voor het eerst duiken!
Elke vrijdag en zaterdag avond er is er sosh, een feest in het social centre. Bijna de hele school gaat erheen, dus dat was echt heel leuk. Gister overdag ben ik naar Llantwit Major gedaan, het dichtsbijzijnde dorp, om nog wat spullen te kopen. Er was een book sale, 1 boek koste 50 pence, dus ik heb meteen 8 boeken gekocht voor op mijn plank (bij wijze van decoratie en misschien nog om te lezen :P). Vandaag hebben we niks ingepland, dus dat is heerlijk.
Het weer de afgelopen week is geweldig geweest, geen een keer regen, dus daar ik ga ik nu maar eens gebruik van maken! En ik moet mijn was ophalen ;-).
Vanavond hebben we een dormmeal, twee pizza's voor in de oven. We hebben nog niet heel veel met onze dorm kunnen doen, dus ik heb er zin in!
How's life in the Netherlands?
Lots of love xx
Wauw Lau!
Wat een waslijst aan leuke dingen!
Je hebt gesurrrrftttt, wat leuk! Ik begreep dat het niet koud was? Dat is dan wel heel erg fijn!
Haha ik moest echt heel hard lachen om dat Zie Ginds Komt de Stoomboot haha geweldig.. ik zou inderdaad ook echt niet weten hoe ik het Wilhelmus verder moet zingen haha!
Echt heel leuk voor je dat je bij de M.E.M.S service zit! Klinkt heel erg leuk en ben benieuwd hoe het duiken is!
Maar dat horen we uiteraard vanzelf wel!
Over het leven in Nederland valt echt niks spannends te vertellen.. Voor mij is het vooral school, huiswerk, veel slapen en dan ook nog hockeyen. Best vermoeiend om weer het schoolritme op te pakken, maar zoals je ook al zei wel fijn om toch weer een ritme te hebben.
Maar nee geen stoere verhalen van deze kant over rotsspringen, surfen en hiken maar zodra die er komen dan ben je de eerste die het hoort, haha!
Nog heel veel plezier daar en succes met je was ophalen ;)
Liefs!
Heey Laura,
veel meegemaakt zo te lezen! zo spannend is het hier in Breukelen iig niet :P
echt superleuk dat je M.E.M.S. mag doen! het klinkt echt fantastisch!
zal wel even wennen zijn om ook echt met lessen te beginnen.. ben benieuwd hoe dat gaat bevallen :D
het kamp was iig heel leuk zo te lezen en je hebt vast veel nieuwe mensen leren kennen daar ook!
succes met de lessen morgee!
xxx
Hee Lau!
Klinkt allemaal heel gaaf, volgens mij zit je daar echt op je plek!! Vooral dat surfen! Knap dat het je lukte!
Wat gaaf dat je bij M.E.M.S service zit! Het klinkt echt heel erg leuk! Hoop dat je mooie dingen gaat zien met het duiken! Maar dat lezen we vanzelf!
Dat Zie Ginds Komt De Stoomboot is echt grappig!
Heel veel succes morgen op school! Hoop dat het net zo spannend is als de afgelopen week daar!
Het schoolleven hier klinkt allemaal veel saaier dan waar jij zit! Maar goed, ook hier is het gezellig! Het was echt raar bij bio de eerste les trouwens.. Echt zo, Hee waar is Lau? O,ja aan de andere kant van het kanaal!
Liefs!xx
Lauraaa, fijn om weer van je te horen!!
Ook bedankt voor je mailtje :)
En... hoorde jij bij de meesten die niet gingen douchen (stinkies O.o !!) of heb je je lokken toch maar fris gehouden?
Diep respect voor het surfen... mijn dansles verliep al dramatisch haha!
Hier zijn we begonnen met ons profielwerkstuk. Het tweetalig doet mee aan worldcollege, een organisatie die een database onderhoudt met vragen uit ontwikkelingslanden. Zo is er bijvoorbeeld de vraag naar een model voor een watertoren met die en die specificaties... of een lespakket voor Mexico over de Maya's (wel vóór 2012 graag, broehaha... :') ).. Kim, Lieke en ik gaan een onderzoeksmethode ontwikkelen om goed onderzoek te kunnen doen naar kindersterfte in Papua. Waar je trouwens prachtig kunt duiken... :P
Ben echt blij voor je dat je M.E.M.S gaat doen, past perfect bij je! Kun je zeil- en duikles gaan geven (H)!
Gister was ik bij Thijs' afscheidsfeestje, hij vertrekt vrijdag a.s. Leefde nog extra met jou mee toen ik zag dat hij zijn hele kamer heeft ingepakt in dozen en wordt weggebracht met de auto... bwehehe...geen stiekeme posterfratsen. Hij komt iig in Newport te zitten, dus das om de hoek.
Sosh lijkt me echt relaxed! Neem aan dat bijna iedereen daar ook wel naartoe gaat? Dat is dan zeker wel alcoholvrij :p? Anyways, glazenwasser goes international!!
Nu het leven op Broklede weer z'n gangetje gaat, merk ik het gat dat eerst Laura heette best groot is! Geen gemiste oproepen van Lau die ons weer eens kwijt is in de pauze... Het is zo'n raar idee dat je écht niet meer op Broklede zit! Jij gekke drop-out!
Nou, een dikke knuffel voor de restjes heimwee, gelukkig worden de vriendschappen die je daar maakt steeds hechter, :)
Ik tel de nachtjes af tot 5 december!
kus, Fieke
ps:Oh en bij Daan; ik blijf maar denken wie o wie is die Amerikaan... Zou jij ook rood haar kunnen krijgen als je daar te lang blijft?
Hey Lief!
Wow wat een verhaal weer, I envy you :D! Heb jij je paddy open water niet al gehaald op Bonnaire?
Gister was het feest van mijn vader, Ellen en Peter, en het was echt best leuk eigenlijk. Joris en ik hadden zijn muziek opgenomen en op een cd gezet en ik had daar een cover voor gemaakt. Toen we het aan papa gaven zag je dat hij echt heel erg verrast was, superleuk dus!
Ik mis je hier.. Misschien kunnen we een keer skypen als ik in Ecuador ben aangekomen?
x!
Hoi Laura,
wat een leuke verhalen allemaal!
Volgens mij hou je het daar wel vol tot December!
Veel succes met alle Engelse lessen en als je in December nog een feest geeft hoop ik dat ik dan wel kan!
kus
Laura!
Heb je m'n brief al gehad? :O
of heeft TNT 'm kwijt gemaakt :(
heb 'm vorige week dinsdag verstuurd!
xoxo
Woa, ik heb zelf nog maar een dag voor vertrek. Ik mis je, heb de hele dag al de neiging gehad om je te bellen of je nog even wilde chillen voor ik ging:( Hoe bevallen de lessen? Is het nog steeds zo leuk als de eerste weken of lijkt het nu al een beetje op een school?
Ik mis je, ik hou van je, en eh bleh. tot volgend jaar:(
xxxx!
hoi Laura ook nog even een berichtje van mij; zo te zien ben jij ook met je neusje in de boter gevallen. Het klinkt niet alleen heel spannend maar ook nog erg effectief. Je nederlands wordt al erg doorspekt met engelse woorden; ik ben benieuwd naar je accent met kerstmis!!!knuffels van de zandweg Germaine
Ha die Laura, wat klinkt het alemaal leuk, wordt vast een geweldig jaar. Dus volop genieten maar :) Hier zitten we weer in het ritme van school. Menno is gestart op de Hotelschool in Amsterdam, ook een hele ervaring. Lisa gestart op Laar en Berg en Philip doet dit jaar examen. Spannend hoe een ieder zich dit jaar gaat ontwikkelen.
Groeten van de tante van Marjanne uit Hilversum
Waar blijven die updates:) Miss you